1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Syng med oss!

 

IMG 001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syng med oss har vært arrangert i Stavanger Konserthus hvert eneste år siden 1989. Og hvert eneste år har det vært stappfull hus denne siste lørdagen i januar.

Det var korist Bernhard Randulf og Mus. leder Erik Lindboe som en gang i 1988 la hodene i bløt og pønsket ut et helt nytt konsept for Spelkorlaget: Syng med oss. NRK TV sendte da et svært populært program med samme titel, og disse to guttene satte seg ned og tenkte tanken: Hva med å fylle Stavanger Konserthus med sangglade mennesker? 

Resten er egentlig historie. Syng med oss nr. 1 ble en gedigen suksess, med Karoline Kruger som vår første hedersgjest. Folk styrtet til billettlukene for å sikre seg billetter til neste januar!

Stavanger Aftenblad hadde denne reportasjen i januar 2013:

"Dirigenten for Song- og Spelkorlaget av 8. mars og Søn er klar:

- Dette mannskoret har endret livet mitt. Vi var en gjeng menn som i stedet for å henge på gatehjørnet, møttes for å synge. At vi skulle holde ut så lenge, og attpåtil gi ut tre cd-er, trodde ingen.

Koret ble til i 1984, i en tid da tv gjorde det populært med Syng-med-oss-program. I 1989 virkeliggjorde kor- og Lions-medlem Bernhard O. Randulff og musikalsk leder Erik Lindboe ideen om å fylle Stavanger Konserthus med en Syng-med-oss-konsert for folk flest.

Veldedige formål

Det dugnadsbaserte arrangementet har siden da funnet sted årlig, godt sponset av byens næringsliv. Billettinntektene har gått til veldedige formål, som Sykehuset i våre hender og lignende.- Mange bedrifter har i stedet for julebord gitt sine ansatte billetter til vår Syng-med-oss-konsert.

Hemmelig gjest

"Syng-med-oss" konserten byr som regel på en kjent artist, tradisjonen tro. Hvem det blir holdes hemmelig helt til vedkommende dukker opp på scenen.

- De andre tar livet av meg hvis navnet kommer på trykk før konserten, ler han og nevner heller gjestende stjerner fra tidligere år: Lill Babs, Lill Lindfors, Kjetil Bjørnstad, Karoline Krüger, Sigvart Dagsland og mange flere.

 Å jo da, de møtes nok i Konserthuset neste år også.