1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
mai
20

Song og Spelkorlaget i folketoget 17 Mai 2015

IMG-20150520-WA000717 mai 2015IMG-20150520-WA000517 mai 2015IMG-20150520-WA000117 mai 2015IMG-20150520-WA000417 mai 2015

Som en hvitstammet bjerk..

 

For 31 år på rad er 17. mai toget gjennomført. Denne gangen i Stavangers østlige bydel – hvor publikumsvarmen bare overgås av antall høydemetere fra Lagård gravlund til toppen av Avaldsnesgata.

Publikum langs ruten er alltid kjekke, men "østre rute" er jo litt mer hjemlig – og spontaniteten er definitivt i familie med etnisiteten i strøket.

Prikkfritt arrangement som vanlig. Appell ved & Søn kl 15:03 – med forutsigbart innhold – som vanlig. Godt levert at Torleiv, Formanden i utvalget for avfeiring av Grunnlovsdagene & annet og god stemning før start. Men før det:

Kristian og Christian brukte deler av lørdagen til rigg og test av den mobile acapellautgaven av spelet. Også denne gangen med mobil plattform levert av Helge Førland.  Det må ha gått et hav av Co2 i prosessen – sett hen til mengden Gladpack og Gaffatape som har gått med i kunstens tjeneste.

Det virket i alle fall - og med Mus leders korrigeringer av Kristian Gitars fingre på Ipad-grensesnittet gikk det fint under veis også.

Avmarsj og oppvarming gikk i fint driv gjennom bydelens gater, og som vanlig hadde vi en sving innom Arneageren – for å vise fra duskedamer, rigg og smittende humør eller noe slikt. Prøveoppstilling rett ved "Regå" – eller sjøfartsmonumentet som det heter.

 

Påfallende mange turister i byen – med "GoPro", selfiestenger og tunge telelinser i en haug rundt halsen. Etter blizregnet å dømme dukker det korister opp på facebooksider både i Kina, Sør Amerika og Australia i nær fremtid.

Så bar det i vei.

Tette med folk (og 17 mai jury) langs Atlantic, og nasjonalromantiske "Norge i rødt, hvitt og blått" på programmet. Litt nærmere jernbanen to Kristian initiativ til kontakt med "Only the lonely" og en "nesten velt" med deg mobile riggen. Unge, spreke kormedlemmer ga både fremdrift og nødvendig brems til sistnevnte.   Get lucky..

Helge sang hele Paradissvingen – Confusion – og Get lucky. Klapping og smilende mennesker – Get lucky – Hi five fra et helt avgangskull på Kongsgård og rockende ung bestemor i Jelsagata. Den glade vandrer lød tynt inn i Nedstrandsgata – men så fornyet energi: Get lucky

Parademars forbi et helt kull smilende morer og gnagere i Normannsgata – og så  - Parademarsjen etter et vellykket felttog:  Byens egen paradegate pyntet til fest – stuende full Pedersgate og gyngende publikum: Get lucky – og Get lucky..

Det er ingen spesielt nasjonalromantisk , frihetsbejaende eller "bjerk i storm sang", men du verden som det swinger og fenger. Og det var jo derfor vi kom. Got lucky…..

Vel blåst.

 

 

 

 

2 kommentarer
apr
30

Berømte i mange land - Konsert på Jørpeland 15.04.2015

SOS har tradisjon for å oppsøke nye målgrupper i fremmed land – Danmark, Skottland og Irland har vært besøkt ved forskjellige anledninger, og nå i vår har turen gått til Jørpeland – et bysamfunn på den andre siden av Horgefjorden.

Anledningen var et brennende ønske om å opptre i en slags våryr stemning, samt Njåls nitide planlegging . Med oss på ferden var også Rønnaug Foss Alsvik, "perlå i perlebandet" og dyktig kvinnelig vokalist i Ryfylke Visegruppe.

Det er alltid litt sjau å flytte såpass mange individualister samtidig – og spesielt når det kreves en ikke ubetydelig mengde "ræl" i form av kortrapper, instrumenter, PA anlegg notestativer og kabel så langt øye rekker. Johannes tar seg av logistikken på en forbilledlig måte, og alt var på plass da kormedlemmene ankom etter individuell transport over fjorden med Stavangerske, eller hva de nå heter for tiden.

Da hadde allerede kobleren, Christian Bass, vært på arbeid noen timer – og sammen med resten av spelet laget et perfekt balansert lydbilde i Kinoen på Jørpeland. I ettertid viste det seg at tilpasning til teleslynge ville vært mer passende.

Dagen går jo når man er på turne, og det ernæringsmessige ble godt ivaretatt av to kormødre – Njål sin Sissel og Roar sin May Liss. De har begge god kjennskap til lokale forhold, og cateringen var av høy klasse med både pølser og brunost.

Kinoen på Jørpeland er ikke utpreget koselig, men de publikum begynte å strømme til ble det er slags "kameratslig" stemning i foyeren. Det kan ha sammenheng med at det faktisk var en del kamerater som kom, sammen med "morer" hyttenaboer og en forrektige mor; Roar sin.

Konserten gikk som den måtte: Full fyring fra første nummer, stigning etter hvert og en kraftig finale med bevegede scener. Rønnaug leverte, og både spelet og koret var gode. Knut skal også ha ros for sin "Tapas meny" inspirerte ledelse av arrangementet.

Det er ikke god kutyme å trekke fram enkeltprestasjoner i Kor-sammenheng, men det må nevnes at Kristian gitar – for første gang på konsert – leverte to feilfrie munnspillsoli på He aint heavy til stor begeistring – ikke minst fra kormedlemmene.

Totalt sett gikk hele greia med et lite overskudd – ikke hensyntatt en rekke tur/returbilletter @ NOK 197 for "bil og en" over fjorden. Men det er jo kunsten som driver oss og konserter er kjekt. Det syntes publikum også.

Det var godt at vi ikke solgte honnørbilletter. Det ville blitt en økonomisk katastrofe.


 

Forhåndsomtalen var det ikke noe å si på. Egenskrevet intervju – på nynorsk i Strandbuen!

God kjemi mellom Mus.Leder og Rønnaug, og mellom kor og solist.

Lydprøver og konsentrasjon. It will be allright on the night!

It was allright – on the night! Vel blåst, spilt og sunget!

0 kommentarer
feb
02

Stavanger Aftenblad: Erik Lindboe ble hedret

Stavanger Aftenblad: Erik Lindboe ble hedret

Erik Lindboe ble hedret

Erik Lindboe har vært dirigent for forskjellige korps og kor i over 50 år. Nå har han fått Kongens fortjenestemedalje.

 

Overrekkelsen skjedde lørdag i Stavanger konserthus, under Syng med oss-arrangementet til Song og Spelkorlaget av 8. mars & Søn.

- Dette kom overraskende på meg. Det er fantastisk å få denne hederen. Det er en veldig belønning for et langt liv i musikken. Jeg er både ydmyk, glad og stolt over dette, sier Erik Lindboe til Aftenbladet.

Koret ble ledet av korets nye dirigent Knut Nøst, mens Erik Lindboe også i år var konferansier. Men lørdagens arrangement tok en uventet vending for konferansieren, da han ble avbrutt mitt i presentasjonen av et nytt innslag.

Heder og ære

For fullsatt sal ble Erik Lindboe hedret av korets leder, Arne Martin Paulsen, for 30 års tålmodig innsats som dirigent og musikalske leder. Som takk for innsatsen fikk han overrekt en dirigentstav, laget i London i 1898 av ibenholt og sølv.

Det hele toppet seg da fylkesordfører Janne Johnsen kom på scenen og overrekte ham kongens fortjenestemedalje for hans innsats for musikken i over 50 år.

50 år som dirigent

Erik Lindboe sluttet som musikalsk leder av Song og Spelkorlaget i fjor sommer etter 30 år i rollen. Da kunne han også feire 50 års jubileum som dirigent for forskjellige korps og kor.

Som en av landets yngste dirigenter begynte han 17 år gammel som hjelpedirigent for St. Svithun skolekorps, siden har han dirigert Madlamark og Jåttå skolekorps og startet Hinna Brass. I 1984 foretok han et skifte og ble mannskordirigent for Song og Spelkorlaget av 8. mars & Søn.

0 kommentarer
feb
01

Syng med oss 2015 - Erik Lindboe fikk Kongens medalje

Syng med oss 2015 - Erik Lindboe fikk Kongens medalje

Fylkesordfører Janne Johnsen delte ut medaljen til Erik Lindboe. Foto: Frode Olsen

 

Dette skrev Rogalands Avis etter at Erik Lindboe fikk Kongens medalje under årets Syng Med Oss 2015:

 

Uten at han ante noen verdens ting på forhånd fikk den mangeårige lederen av Song og Spelkorlaget av 8. mars & søn, Erik Lindboe, kongens fortjenstmedalje under en konsert i Stavanger Konserthus lørdag.

 

 

87528

Medaljen var ikke den eneste overraskelsen. På scenen kom Linboes datter og sønner. FOTO: Frode Olsen

 

87529

 

Konserthuset var fylt til randen da Lindboe fikk Kongens fortjenstmedalje. FOTO: Frode Olsen

 

 

Det var en lettere forfjamset Erik Lindboe som midt under konserten «Syng med oss» ble avbrutt da han skulle presentere neste nummer. 

Opp fra salen steg fylkesordfører, Janne Johnsen (H). Hun hadde med seg en overraskelse fra selveste Kongen av Norge. 

Den musikalske lederen av Spelkorlaget valgte nylig å trekke litt tilbake etter 30 år i rollen. Erik Lindboe har gjort en innsats for Stavanger-musikken i over 50 år. 

– For 51 år siden fikk St. Svithun Skolekorps en ny hjelpedirigent. Denne mannen, eller ungdommen, var som dere skjønner Erik Lindboe. Dette ble starten på en foreløpig mannsalder i dirigentrollen, sa Janne Johnsen til et fullsatt Fartein Valen. 

 

Lindboe var innom både Madlamark og Jåttå skolekorps. Korpslegenden grunnla også Hinna Brass.

– Du blir ikke bare beskrevet som en flink dirigent, men også som en frisk person med gode lederegenskaper. I tillegg er du en fremragende miljøskaper, sier Johnsen.

 

Satt ut

Lindboe ble som forventet både ydmyk og svært overrasket. 

– Nå ble jeg tatt helt på sengen, men det er jo ikke det verste stedet å bli tatt på, responderte Lindboe, til latter i salen. 

Han rettet en umiddelbar takk til både kor og musikanter. 

– Dette har vært en fantastisk reise, og vi har utviklet oss litt fra den tiden vi startet øvingene med whiskey og bløtkake, mimret Lindboe på direkten.

Erik Lindboe startet sin musikalske karriere som musikant i Nylund skolekorps.

17 år gammel ble han engasjert som hjelpedirigent i St. Svithun, og året etterpå overtok han taktstokken for alvor.

Erik Lindboe ble den gang en av landets yngste dirigenter, og han dirigerte St. Svithun fram til sommeren 1972. I årenes løp dirigerte han også Madlamark skolekorps.

På slutten av 1980-tallet begynte Sang og Spelkorlaget sin opptur mot dagens nivå. «Syng med oss» ble arrangert i Stavanger Konserthus for første gang i januar 1989, og arrangementet er blitt Spelkorlagets viktigste utstillingsvindu.

I flere år var Spelkorlaget fast ingrediens på Hanne Kroghs julekonserter i St. Petri kirke. Hun var også med på Spelkorlagets første CD.

Song og Spelkorlaget har også ved flere anledninger vært på samme scene som Morten Abel.

Koret hadde nok aldri eksistert uten Erik Lindboe. Lørdag fikk han beviset på hvor mye hans innsats har betydd for sangere og musikere i regionen.

 

IMG 2941

IMG 2961

& Sønn Arne Martin Paulsen (korets leder) overrekker gave til Erik Lindboe for en fantastisk innsats gjennom 30 år. 

 

0 kommentarer
des
15

Julehilsen fra Høydepunkt

b2ap3_thumbnail_hoydepunkt.jpg

 

Trykk på linken under

http://www.hoydepunkt.no/forsiden

 

0 kommentarer
des
02

Overrekkelse av den Gylne Drøvel

Overrekkelse av den Gylne Drøvel

& Sønn Arne Martin Paulsen overrekker Den Gylne Drøvel til Torleiv P.Molaug under årets Årsmøte III fest som gikk av stabelen i Drøvelens hus lørdag 29 november 2014

1 kommentarer
nov
05

Syng med oss 31. januar 2015

For 27. året på rad inviterer Song og spelkorlaget av 8. mars & Søn - koret med egen radiator - og Lions Club Stavanger til Syng med oss i Stavanger Konserthus.

Det blir svingende mannskorsang, sprell levende gjesteartister, overraskelser og veldedighet. Kom med den stemmen du har - kom og syng med oss!

 

b2ap3_thumbnail_Annonse-Syng-med-oss-2015.jpg

0 kommentarer
okt
29

Knut Nøst, ny Mus. Leder!

Knut Nøst, ny Mus. Leder!

Vi har hatt en prat med den påtroppende "Mus. Leder" i Song og Spelkorlaget av 8. Mars & Søn, Knut Nøst , en mann som så vidt har rundet femti år. Noen spørsmål er lette å stille. For eksempel: Hvorfor vil du dele fremtiden med en gjeng "eldre herrer" med mesteparten av livet bak seg?
Knut svarer: " Jeg har akkurat passert femti, og har ikke tenkt å bli noe eldre selv. Jeg begynner vel å bli voksen, trygg på meg selv – og koret ser ut som en kjekk gjeng å musisere. Litt bedre tid har det også blitt. Tvillingene har flyttet, og det er plutselig blitt ledig tid til å pleie en hobby som har slumret litt i det siste.

Jeg er sikker på at man har en mental og en fysisk alder, og det jeg har sett hittil tyder på at den aldersforskjellen er påtagelig i koret. Det handler vel så mye om sinn, som om skinn.

Hvorfor oss? Byen er jo full av andre kor..
"Dere er helt åpenbart en "Kjekk gjeng". Jeg hadde ikke engang begynt å tenke på noe nytt engasjement før Kristian Gitar (Eller Sandvik som han egentlig heter) ringte. Det fikk i gang prosessen, og førte altså til denne veloverveide beslutningen. Det å være medlem i koret er jo beskrevet som en tilstand, og jeg er vel på vei dit..

Har du ambisjoner på egne og korets vegne?
Klart jeg har. Begge parter må ha noe å strekke seg etter. Dere har jo det meste inne; Operaen, 26 fulle konserthus på 26 år, TV, radio kjendisstatus lokalt og sentralt. Det er ikke lett å hoppe etter Hjallis, som det heter, men det er mulig vi skal velge andre "idrettsgrener" eller arenaer. Det viktige er å ikke la livet passere passivt, men ta grep, vurdere muligheter og gjennomføre planer. Jeg skal ikke bli en ny Erik Lindboe, men vil ved hjelp av ham og Musikkutvalget sette mitt eget preg på koret. Alle utfordringer og muligheter skal finnes, sjekkes og vurderes. Utgangspunktet er jo det aller beste.

Pop Quiz er et program vi kjenner. Hvilket tiår er din favoritt?
Mine personlige favoritter er nok i det vesentlige fra 80-tallet, men bevares, alle tiår har sine perler. Det er vel dessuten viktigere hva publikum og sangerne synes enn det jeg måtte like. Faktisk er jeg litt svak for nordnorske viser, med tekster om "Levde liv" i Petter Dass sin ånd, men Britpop, USA Vestkyst, Musicals og etnisk musikk fungerer også fint for meg.

Musikalsk bakgrunn
Knut har bakgrunn fra ulike musikksjangre, instrumentgrupper og lederroller innenfor et bredt spekter av musikk.
Han har siden 1980 vært dirigent for mange kor, bl.a. Molde Ten-sing, Gospel Bergen, Gospelkor i Oslo, Ledaal Vokalansamble og Stavanger Gospel Choir.
Han har sunget i alt fra familiekor hjemme på 60-tallet sammen med 8 søsken :-) til NRK´s SyngMedOss-kor i Bergen på 80-tallet, SKRUK i i perioden 1990 - 2007. I tillegg hadde han og 3 søsken en vokalgruppe som het Twins Twice som sang og turnerte rundt i landet på begynnelsen av 80-tallet.

Han spiller piano og vibrafon og har vært med i utallige band fra tenårene og til i dag. Man kan nevne jazz-grupper, storband, danseband, rockeband (DiDerre), diverse husband og jobber som allsangpianist i ulike sammenhenger. Som leder for kor og andre grupper har han sunget og spilt på noen tusen konserter og på scener i både inn og utland.

Utdanningsbakgrunn
Han er utdannet musikklærer og studiotekniker, og han har også produsert endel innspillinger med ulike artister og har mye erfaring fra opptak både med band og kor. Det blir for omfattende å ramse opp alle navn og sammenhenger, men allsidighet er vel et stikkord som kan gjelde hans musikalske bakgrunn og forståelse.

Ambisjoner som Mus. Leder i Song og spelkorlaget av 8. Mars & Søn
"Min kone og jeg er nå alene i huset etter at våre tvillingsønner nærmer seg 20 år og har flyttet ut. Jeg har fra de var små brukt mye tid på prosjekter og band som de har vært med i, men nå er de altså voksne :-). Jeg føler at "neste fase" melder seg og kjenner på at dette vil være med SOS, et konsept som passer med min formidlingsform og musikksmak."

Knut har definitivt noe å bringe til bordet, han har god balanse og erfaring fra både kor og orkester, både som utøvende og leder. Han trives med god humor i trygge miljøer hvor man tar vare på hverandre.

Overtyren
Vi synger vår første konsert med Knut som Mus Leder for ENI under ONS. Det er ikke snakke om å gå forsiktig ut. Vi åpner høsten sterkt og øker etter hvert. Vi ser frem til å få jobbe men nye mennesker og konsepter, og ønsker Knut lykke til i trygg forvissning om at alle vil bidra til et sterkt og godt fellesskap

Knut gleder seg også.

Velkommen skal du være.

0 kommentarer
okt
17

Julekonsert 20. desember 2014

Også i år er Song og Spelkorlaget invitert til å bli med Hanne Krogh og hennes tre tenorer på julekonserten i St. Petri kirke!

b2ap3_thumbnail_jul-2014-Elektronisk-plakat.png

 

 

 

0 kommentarer
aug
02

1. august 2014: Knut Nøst tiltrer som Mus. leder

1. august 2014 er en merkedag i Song og Spelkorlagets historie: Dette er Knut Nøsts første dag som Musikalsk leder i dette sagnomsuste koret.

31. juni møttes Knut Nøst, avtroppende Erik Lindboe og Musikkutvalgets leder Kristian Sandvik til "overleveringsmøte". I god og hyggelig stemning ble forskjellige saker knyttet til korets historie og til den kommende sesongen tatt opp. Nå er det viktig at vi alle ser framover og jobber sammen for å videreutvikle koret  som det unike fenomenet Spelkorlaget er.

Vi ønsker Knut Nøst hjertelig velkommen!

 

b2ap3_thumbnail_Erik-og-Knut.jpg

0 kommentarer