1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
apr
29

Audition 29. april

Flere kandidater har søkt om medlemskap i Song og Spelkorlaget. I kveld skal vi gjennomføre audition for seks nye, potensielle sangere!

Ikke nok med det: Vi har plass for flere sangere med velutviklete drøvler.  Dersom du er interessert, kontakt Musikkutvalgets leder Kristian Sandvik – tlf 916 29 966, eller Musikalsk leder Erik Lindboe – tlf 952 00 361.

Velkommen til en uhøytidelig audition!

0 kommentarer
apr
18

Nye medlemmer til Song og Spelkorlaget!

annonsesos

Lyst til å bli en del av et meningsfullt og muntert kameratskap? Nå har du sjansen, for Song og Spelkorlaget er nå på jakt etter nye medlemmer. Spelkorlaget er kjent for veldedighet, fargerike konserter – og nå også som koret til Morten Abel! 13. juni blir vi med vår store popstjerne til Operaen i Oslo, der to konserter står på menyen.

Ring snarest til Musikkutvalgets leder Kristian Sandvik, tlf 916 29 966, og avtal tid for en uformell audition, slik at vi blir bedre kjent med hverandre

0 kommentarer
mar
25

Song og Spelkorlaget med Morten Abel i Den Norske Opera

Song og Spelkorlaget med Morten Abel i Den Norske Opera

Så har det skjedd

Morten Abel melder på Facebook 25. mars at mannskapet fra de sagnomsuste konsertene i Stavanger Konserthus 16 – 17 mars 2013 stiller i Operaen i Oslo torsdag 13. juni. Dermed har Song og Spelkorlaget definitivt nådd et foreløpig høydepunkt i sin 29-årige karriere. Å få delta på Mortens konserter har vært fantastisk, og Spelkorlaget har også jobbet hardt for å øve inn stoffet – for å kunne levere varene, som det heter!

Nå gleder vi oss enormt til å innta operaen 13. juni.

Dette skal bli bra!

0 kommentarer
mar
19

Abel tilbake på tronen igjen

erik

Konsertene sammen med Morten Abel i Stavanger Konserthus er muligens det største høydepunktet i Song og Spelkorlagets karriere. Og kritikken i Rogaland Avis er overstrømmende.

Mus - leder Song og Spelkorlaget

0 kommentarer
mar
18

Stavanger Aftenblad 18 mars 2013

Stavanger Aftenblad 18 mars 2013

Forløsningen var nær

Når de først tok den helt ut var Morten Abels orkester en fest.

AV: Leif Tore Lindø  , Stavanger Aftenblad

terningkast 4

Morten Abel kommer i mange utgaver, og det er grunn til å beundre alle variantene. Bedriftsøkonomen som spiller med Mods og drøser i "Hver gang vi møtes", popmaskinen i front av sitt faste band, eksentrikeren som skriver roman og spiller teaterdjevel og han interesserte nestoren som plutselig dukker opp på Checkpoint for å sjekke ut talentene. Disse tre konsertene i helgen var en slags pakkeløsning der vi fikk litt av alle utgavene. Song og Spelkorlaget av 8. mars og sønn til musikkrevynummeret "Birmingham Ho", en kraftfull og perfekt framført sviske i «Stay Crazy», en totalt ombygget "Hard To Stay Awake", en masse pussigheter og opp mot 60 mann på scenen. Men kan ikke annet enn å applaudere Abel for å kaste seg på denne ideen.

Gode vrier

Så altså, stemningen var god, gjennomføringen var god og publikum koste seg åpenbart. Det som etter mitt ringe syn og hørsel kan diskuteres er om de grunnleggende musikalske ideene er gode. Svaret er, som i mange kjedelige oppsummeringer av noe som egentlig var kjekt, litt både óg.

Prosjekter av denne typen har som utgangspunkt at du mister noe som du må erstatte med noe annet. I Abels tilfelle forsvinner ett av hans aller sterkeste kort: Et kompakt driv, tuftet på groove i kompet og framoverlente gitarer. Du kan gjøre mye med 12 mann i en orkestersal, men fuzzpop fungerer ikke. Låtene er selvsagt omarrangert, det er klarinetter og xylofoner og tuba og banjo og trekkspill og orgel og ei røys med instrumenter som skal gi vind i seilene. De er vekselvis symfoniorkester, bøljeband, Seeger sessions-orkester, kammerpopkomp og litt samtidsorkester. Ikke mye, men litt. Det låter godt når den grunnleggende ideen er god. På noen låter - flertallet - har arrangør Simon Revholt funnet gode vrier. Kjennetegnet på disse var at de har våget å ta steget helt ut. Historien om den kameratslige taxiavsugningen i Birmingham er et godt eksempel. Blåsere tar seg av groovet, de andre krydrer. Ideen er tydelig og gjennomføringen disiplinert. Humøret er også upåklagelig når 8. mars og sønn går løs på "Ho-hey" og avslutter med noen strofer fra kolonifanfaren «Rule, Britannia!».Veldig ofte veldig nær

Noen flere plusser: Nils Henrik Asheim på pipeorgelet (The Orgel, det schvææære) løfter alt han er med på. Godt tenkt, effektfullt og akkurat den x-faktoren som er nødvendig. Morten Michelsen gjør det samme når han spiller bassklarinett. Abel sjøl synger godt og er omtrent så abelsk som vi liker og melodiene hans kan spilles på oppvaskkost og feiebrett og fremdeles stå til laud. "Doberman", «The Man With No Shadow», "Hard To Stay Awake"..ahhh, perler. De teatralske innslagene, mannskor, lys og korister fra Rogaland Teater (mhm) fungerte fint, selv om de sistnevnte skuespillerne vel ikke gjorde noe som helst fra eller til.

Det er også Abel-sanger som ikke helt finner seg til rette i dette selskapet. Når de musikalske grepene ikke er tatt helt ut låter det som om orkesteret bare slenger seg med. Da er originalversjonene definitivt mye bedre. Nå og da låter det som et eksperiment som ikke ble helt klart til lanseringen. Hadde de god nok tid til å ta ut hele potensialet? Njai, jeg tror ikke det. Var dette grepet, denne ideen, ferdigtenkt? Njai, ikke hundre prosent. De får ut en god del, men ikke alt. Forløsningen var veldig ofte veldig nær. Det tar tid å sette sammen et helt nytt lag, så det skulle bare mangle.

Ære være

På vår utpost på 3. balkong, omtrent en kilometer fra der konserten foregikk, var lyden tidvis graut når alle mann spilte. Det har muligens sammenheng med at vi satt i en annen tidssone, så vi henger oss ikke opp i det. Hovedinntrykket er at Abels uberegnelighet, som er et av hans fineste trekk, har skapt et orkester som låter friskt og passer ham godt, så lenge de spiller ut gode ideer.

0 kommentarer
mar
17

Rogalands Avis 17 mars 2013

Rogalands Avis 17 mars 2013

Popkongen på tronen igjen

terningkast6

Utrolig hva syv års pause kan gjøre: Morten Abel er igjen i toppen av norsk  pop.

Kveldens velregisserte, men lette og ledige konsert må være noe av det sterkeste som er levert i Fartein Valen-salens historie.

STEIN ROGER FOSSMO ( Rogalands Avis )

Kveldens velregisserte, men lette og ledige konsert må være noe av det  sterkeste som er levert i Fartein Valen-salens historie. Suksessoppskriften  er på Abelsk «All Or Nothing»-vis: Man tar 1,2 milliarder skattekroner,  bygger et konserthus med akustikk og et orgel i verdensklasse, røsker liv i  fingrene til husorganist Nils Henrik Asheim, og henter det ypperste av  norske musikere i et 11 manns orkester. Tar en telefon til dirigent Erik  Lindboe og får med noenogtredve mann fra Song og Spelkorlaget, ringer Arne  Nøst og leier inn fire sangere fra Rogaland Teater.Så skriver man den lavmælte kjærlighetssaken «Wonderful Feeling» og  urframfører den som første sang. Stemningen settes, og derfra bare vokser og  vokser konserten. Veltilpass

Det var en konsentrert, men tydelig veltilpass artist som i svart og hvitt  danset på klassisk, sjarmerende og ujålete spastisk vis og sang klassikere  som «The Man With No Shadow» og «Doberman».

De færreste musikere sier nei til å spille med Abel, og for et lag han har  hentet! Medvokalisten Eva Bjerga Haugen kler Abel-sangene vakkert i kor og  duetter, og gitarister, bass, trommer, banjo, fiolin, xylofon og blåsere  medvirket til et nær perfekt glassklart lydbilde.

En rekke høydepunkter

Høydepunktene kom i rekker og rader, som når Bjerga Haugen og medkorist Renate  Engevold bygger ut «The Man With No Shadow», når Asheims mektige orgel gir  gåsehud, når Morten Mikkelsen drar i gang en saksofonsolo, som når Engevolds  fiolin, Robin Nilsens tuba og Øystein Eldøys sag lager texasstemning på «Mr.  Innocent», og når sjefen sjøl henter fram kassegitaren med et skeivt smil og  klimprer i gang «Winterland», og etterpå synger «Lydia» til ny gåsehud.

Som når Song- og Spelkorlaget korer «o-hoho-hoho» under «Down And Out» fra  begge sider av salen. Og når Abel lar Asheim lage Twin Peaks-stemning under avslutningen av sterke «You Are Beautiful». "Hard To Stay Awake"? Overhodet  ikke!

0 kommentarer
feb
15

2013 kan lett bli et fantastisk år!

2013 kan lett bli et fantastisk år!

Morten Abel har invitert Song og Spelkorlaget til å delta på konserten hans i Stavanger konserthus, Fartein Valen-salen, lørdag 16. mars kl. 18.00 og 21.00, pluss søndag 17. mars kl. 18.00. Kult!

0 kommentarer
feb
10

Følg Spelkorlaget på Facebook

Vi har også – i tidens ånd – laget en facebook side for koret. Den har kjappe oppdateringen, og er åpen for alle til kommentarer, bilder og desslike

Kast deg på!

Song Og Spelkorlaget på Facebook!!

0 kommentarer
nov
30

Syng med oss 2013 – 25 års jubileum

Syng med oss 2013 – 25 års jubileum

Syng med oss igjen: 26 januar 2013 kl. 18.30 i Stavanger Konserthus. Ufattelig at dette er for 25. året på rad! Programmet er klart, alle sangene er plukket ut, og alle de gjesteartistene vi ønsket har sagt "Ja, vi kommer"!

Foreløpig er programmet hemmelig, men vi skal nok "lekke" litt underveis fram mot Årets Gladkveld! Det minker stygt på antallet ledige billetter, så nå må du være raskt ute!

0 kommentarer