1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Song og Spelkorlaget synger i "World of Music" i Kuppelhallen - Mars 2016

 

world of music02SM
“WORLD of MUSIC”  - De store sangene – de største stemmene.

 

Hanne Kroghs idé med å kombinere våre fremste tenorers ekstreme prestasjoner med nær, klok og slagferdig underholdning, har de senere årene utviklet seg til en av norsk kulturlivs største suksesser.
I sommer utvides stjernelaget ytterligere med gullstrupen Helene Bøksle og souldronningen Marianne Antonsen. De er med når Hanne & Tre Tenorer fra 9. juli inntar Oseberg kulturhus i Tønsberg.

 

Sommershowet “World of Music” er en hyllest til musikken hvor de store sangene skal synges av de mest ekstreme sangerne, innenfor en ramme av latter, tårer og rare, forunderlige historier.
Mange vet at “You`ll Never Walk Alone” slett ikke er en fotballsang. Mer ukjent er det kanskje at “Amazing Grace” ble skrevet av en angrende slaveskip-kaptein da han fikk en åpenbaring om sine grusomme forbrytelser på stranden og at teksten til verdenshiten “Time To Say Goodbye” ikke handler om umulig kjærlighet, men derimot er skrevet til en boksehelts avskjedskamp.

 

Folk må ikke lenger til Milano, New York, Paris, Madrid eller andre av de store operahusene for å oppleve de største stemmene. Sangopplevelser i verdensklasse er bare en biltur eller kanskje bare en spasertur unna. For i sommer vil tonene fly vilt og uhemmet gjennom Oseberg kulturhus i Tønsberg.
Arkitekten bak det hele er Hanne Krogh. Hennes første sommershow, “Ta meg til havet”, femdoblet den tidligere publikumsrekorden i Larviks kulturhus, Bølgen, og vandret siden en seiersgang rundt kysten fra Kristiansand i syd til Harstad i nord.
Så gjorde hun det umulige mulig ved å skape folkelig underholdning av Stemmerettsjubileet. Forestillingen “Ikke gi deg, jente” spilte nær 50 forestillinger i jubileumsåret 2013.

 

Hanne Krogh har ruget på ideen til “World of Music” i lang tid, men ville vente til alle i drømme-ensemblet var tilgjengelige.
Målet var å samle landets fremste sangere innen forskjellige sjangere, for dermed å skape både unik sangkraft og en dynamisk forestilling.

 

HANNE KROGH
Hanne har hatt en eventyrlig karriere som artist, skuespiller og formidler, og er arkitekten bak både egne oppsetninger og gruppene Bobbysocks, Just4Fun og Hanne & Tre Tenorer.

 

HELENE BØKSLE
Helenes unike og praktfulle stemme kan både smelte is og trollbinde et publikum. Hun er blant landets store sangstjerner innen moderne, tradisjonell musikk. I “World of Music” skal nye grenser sprenges.

 

MARIANNE ANTONSEN
Marianne besitter en av landets dypeste kvinnestemmer og er en soul-dronning av internasjonalt format. Hun har spilt inn musikk over hele verden og sunget hovedrollen i mange musikaler.

 

THOMAS RUUD
Thomas ble i ungdommen headhuntet som solist til Staatsoper Stuttgart og har i dag base i Berlin. Mange regner ham som tidenes beste norske tenor innenfor den italienske helte-kategorien, og svenskene kaller ham den nye Jussi Bjørling.

 

MARIUS ROTH CHRISTENSEN
Marius er den nye stjernetenoren på operaen I Oslo, men kommer til Tønsberg etter en vinter på operaen i København. Han velger og vraker i hovedroller, både her til lands og internasjonalt, og er fast “You`ll Never Walk Alone”-sanger på Ullevaal stadion.

 

JAN ERIK FILLAN.
Jan Erik fikk sitt store gjennombrudd for tre år siden, og han synger musikaler like bra som opera. Han har hatt flere roller på Operaen I Oslo og reiser direkte fra Oseberg til hovedrollen i Flaggermusen. Han er i dag blant nasjonens mest ettertraktede tenorer.

 

Kapellmester: Stein Austrud
Fiolin, perkusjon: Tarjei Nysted
Gitarer: Bernt Rune Stray
Slagverk: Kristian Tybakken

 

 “Etter konserten med Hanne Krogh og hennes tenorar vart ein nesten heilt slått ut. Det må rett og slett vere det mest fantastiske og trolske ein kan oppleve innan musikkens verden.” (Anmeldelse av konsert med Hanne & Tre Tenorer)

 

 

 

 

 

Koret skal tilbake i Kuppelhallen med Hanne og de ...
Tidsplan for Sandnes 23. sept.

Kommentarer

 
Ingen kommentarer